Avantaje

Avantajele sunt evidente mentinerea unei temperaturi constante, costuri mai mici la intretinere si in special la incalzire. Dar cu toate acestea, mai ales cei care locuiesc la bloc se plang ca izolatia de interior nu este eficienta sau ca au umezeala si igrasie in camere.

In primul rand, atunci cand se face o izolatie de interior trebuie sa luati in calcul toti peretii exteriori, dar si tavanul, in cazul in care locuiti la ultimul etaj intr-un bloc. Daca nu tineti cont de acest lucru veti avea o serie de surprize neplacute. O asemenea actiune ar genera umiditate in zona de intalnire dintre suprafata interioara a peretelui, plafonului si termoizolatie. Aceasta cantitate de umiditate se acumuleaza rapid si in mai putin de un an provoaca daune severe aduse la peretii apartementelor vecine, cu precadere cel de dedesubt. Deprecierile si pagubele induse de acumularea condensului printr-o astfel de abordare gresita se manifesta: prin infiltrarea apei cumulate din condens in masa de beton a centurii planseului inferior (ceea ce duce la degradarea armaturii); prin intretinerea unui mediu umed in masa peretilor si a pardoselii care devine pat de cultura bacteriologica si prin infiltratia apei in straturile de finisaj interior si exterior ale apartamentului de mai jos.

O alta problema care poate aparea in urma unei izolatii facute neprofesional este aparitia condensului. Peretele exterior ramane NE-termoizolat; prin urmare, va fi tot timpul rece (cand e frig afara, evident) si, in consecinta, zona dintre termoizolatie si acest perete va fi si ea mereu rece. Din aceasta cauza, vaporii de apa din locuinta, care tind sa migreze spre exterior, vor condensa in aceasta zona (intre termoizolatie si peretele exterior). Pentru a contracara acest lucru, extrem de daunator oricum, dar „fatal” in cazul vatei minerale, se foloseste asa numita „bariera contra vaporilor”, care este de fapt o folie de polietilena asezata la interiorul camerei, in fata termoizolatiei, in asa fel incat sa opreasca vaporii sa mai treaca dincolo de aceasta.

Comments are closed.